Goedkoop verbouwen met het 6% btw-tarief

Ook in 2015 is er sprake van het lage btw-tarief van 6% op de arbeidskosten van verbouwingen. De bestaande regeling is tijdens de begrotingsbesprekingen verlengd tot 1 juli 2015. Goed nieuws dus voor iedereen die van plan is om zijn huis te verbouwen. Arbeidskosten bedragen gemiddeld een vierde tot een derde deel van de aanneemsom. Met het lage btw-tarief bespaart u heel wat geld.

Nu goedkoop verbouwen

Wilt u uw woning verbouwen of denkt u na over een aanbouw? Bent u van plan om een nieuwe badkamer of keuken te installeren? Is uw woning toe aan een onderhoudsbeurt? Dan kunt u dat nu goedkoop laten doen. Het tijdelijk verlaagde btw-tarief is ook van toepassing op het laten maken van schetsen, bouwtekeningen en het aanvragen van diverse vergunningen.


Isoleren is zelfs nog goedkoper

Isolerende maatregelen zijn zelfs nog aantrekkelijker om nu uit te voeren. De materiaalkosten voor het isoleren van daken, muren en vloeren vallen ook onder het verlaagde tarief. Isolatiemateriaal is bijvoorbeeld glaswol, steenwol en piepschuim. Het gaat hier dus niet om ramen, deuren en kozijnen.


Voorwaarden

Voorwaarde voor de 6% regeling is dat uw huis ouder is dan twee jaar en dat de verbouwing voor 1 juli 2015 is afgerond. Alle arbeidskosten die na die tijd gemaakt worden zullen weer volgens het hoge tarief van 21% worden berekend. Ook wanneer in de offerte anders stond. Zorg er dus voor dat u duidelijke afspraken maakt met een betrouwbare aannemer.

Wilt u ook profiteren van de 6% btw? Neem dan nu contact op met ASR Bouwbedrijf. Wij geven u vrijblijvend advies.

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.