Verbouwen met het BouwGarant keurmerk

Verbouwen met het BouwGarant keurmerk

Te koop: een klushuis

We werden meteen verliefd op het huis, bij de eerste bezichtiging wisten we: ”Dit past bij ons.” Maar er moest nog wel heel wat aan gedaan worden, dat was duidelijk. En er waren een paar grote klussen bij. We zouden niet alles zelf kunnen doen, daarom moesten we op zoek naar een betrouwbare en betaalbare aannemer.

 

Hoe kies je een aannemer?

Dat vonden we moeilijk te bepalen en daarom hebben we vier verschillende aannemers gevraagd een offerte voor ons te maken. Daar zat veel verschil in. Er was er een bij die alleen met een totaalprijs kwam waarbij het helemaal niet duidelijk werd wat hij waarvoor berekende. Die viel meteen af. De volgende vroeg zulke torenhoge bedragen, dat konden we helemaal niet betalen. Die verdween ook in de prullenbak. Toen bleven er nog twee over. Het viel ons op dat een van de aannemers aangesloten was bij BouwGarant.

Wat is BouwGarant?

Bij navraag bleek: Bij BouwGarant zijn alleen gediplomeerde aannemers aangesloten die regelmatig worden getoetst op kwaliteit en bedrijfsvoering Tevens zijn we bij een BouwGarant aannemer verzekerd tegen een faillissement. Mocht er iets gebeuren met de aannemer dan zijn wij niet ons geld kwijt maar wordt de klus afgemaakt volgens prijsafspraak. Ook eventuele meerkosten zijn gedekt door BouwGarant. Belangrijk om te weten want iedereen kan zomaar een bouwbedrijf starten. Maar met het BouwGarant keurmerk weet je dus zeker dat een vakman je huis staat te verbouwen. Wel zo’n prettig idee als je net een hoop geld hebt uitgegeven aan je droomhuis. De aannemer, die we uiteindelijk dus ook hebben gekozen, had niet alleen een heel degelijke offerte gemaakt maar ook afspraken op papier gezet over tussentijds overleg en oplevering. Dat vonden we echt heel prettig. Daarnaast gaf het keurmerk BouwGarant ons de zekerheid dat de aannemer goed verzekerd was en dat er een uitgebreide klachtenregeling bestond mocht er toch iets mis gaan.

Goede afspraken

We zijn inmiddels verhuisd. Onze aannemer heeft zich aan zijn afspraken gehouden en had alles op tijd af. Er was steeds een vast team van echte vakmensen in ons huis aan het werk. En de aannemer zelf was ook regelmatig aanwezig. Hij hield ons over de voortgang op de hoogte en vroeg ons steeds kritisch mee te kijken. We hadden van tevoren niet in de gaten hoeveel keuzes je moet maken. Materiaal, kleur, stijl…het houdt niet op, maar onze aannemer heeft ons daarin ook prima geadviseerd. En omdat alles netjes op papier stond hadden we achteraf geen gedoe over meer- of minderwerk.
We hadden eigenlijk maar één klacht: Hij lustte geen koffie!

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.