Koud tegeltje, ik loop er warm voor!

Koud tegeltje, ik loop er warm voor!

Goed gevoel bij tegels

Van tegels kan ik echt een vakantiegevoel krijgen. Die prachtige kleuren en mozaïeken van Portugese en Marokkaanse tegels, als je dat verwerkt in je huis dan word je gewoon vrolijk. Ook als de zon niet schijnt.


Energiezuinig

En wat dacht je van die hele grote tegels in mooie grijstinten of aardetinten. Ze staan prachtig in je hal of woonkamer. En natuurlijk zijn ze allang niet meer koud. Met vloerverwarming voelt een tegelvloer juist heel behaaglijk aan. En het is ook nog een energiezuinige manier van stoken. Door het grotere oppervlak heb je een veel constantere temperatuur en verbruik je minder energie.


Variëren

Met tegels maak je een nieuwe keuken of badkamer ook pas echt af. Je kunt eindeloos variëren met verschillende kleuren, groottes en materialen. Eigenlijk best moeilijk kiezen. Ga je voor klassiek of voor gedurfd?
Wat je ook kiest bedenk altijd: Tegels zijn een halfproduct. Worden ze verkeerd verwerkt, dan ziet het er niet uit. Pas onder de handen van de vakman komt er iets moois tot stand.


Zelf aan de slag

Ga je zelf tegelen, hou dan rekening met het volgende:

  • Bij tegelzetten komt een hoop rekenwerk kijken. Mooi tegelwerk is altijd symmetrisch en om dat te bereiken moet je de wanden goed opmeten, de hoeveelheid tegels berekenen en de beginpositie bepalen door middel van een aantal rekensommetjes.
  • De wanden en vloeren moeten goed geprepareerd zijn. Er mag geen oneffenheid in de ondergrond zitten omdat dat direct terug te zien is in het uiteindelijke resultaat.
  • De juiste hoeveelheid kwaliteitslijm moet worden aangebracht. En hoe maak je precies een ruimte waterdicht? Je moet er niet aan denken dat je douche lekt, want dan kan de hele boel er weer uit.
  • Vervolgens moeten de tegels waar nodig worden gesneden en precies waterpas worden aangebracht.

Geen eenvoudige klus dus. En ook niet iets waar je zelf maar eens mee gaat experimenteren want tegels zijn meestal niet goedkoop. Je wilt ook geen vage klusjesman in de arm nemen want hoe weet je dan of het resultaat wel echt mooi is?


Vakmanschap

Gelukkig zijn er vaklui die aangesloten zijn bij een professionele aannemer met het Bouwgarant Keurmerk. Dan weet je dat je kwaliteit en garantie krijgt. En met het lage BTW tarief van 6% betaal je ook nog eens niet teveel.

Vraag eens naar de mogelijkheden. Een offerte bij ASR Bouwbedrijf is altijd gratis.

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.