Zorgeloos langer in je eigen huis blijven wonen.

Zorgeloos langer in je eigen huis blijven wonen

Oud worden in eigen huis

Mijn ouders besloten hun huis te laten verbouwen toen mijn vader thuis kwam na een heupoperatie. Dat lijkt misschien een raar moment maar het was voor hen een soort eye-opener voor de toekomst. Revalideren in hun eigen huis was niet zo eenvoudig gebleken. Het bed verhuisde naar de woonkamer, maar douchen ging niet goed omdat mijn vader daarvoor nog in bad moest stappen. Mijn moeder is gelukkig nog kerngezond maar ze realiseerden zich plotseling dat wanneer ze oud wilden worden in hun eigen huis, ze nu alvast voor aanpassingen zouden moeten zorgen.

 

Modern en praktisch

“We willen niet het gevoel krijgen dat we in een bejaardenhuisje wonen”, zei mijn vader stellig toen we een aannemer uitnodigden om eens mee te denken over mogelijke oplossingen. “Het moet een moderne woning blijven die al wel de praktische zaken op orde heeft zodat we daar later eventuele mantelzorgers niet mee opzadelen.”


Erkende aannemer

Onze keuze viel op een erkende aannemer. Hij zou de eindverantwoordelijkheid dragen voor alle klussen inclusief het onderhoudsvrij maken van de tuin. Dit was hun verlanglijstje:

  • Badkamer voorzien van anti-slip tegels
  • Bad eruit, ruime inloopdouche erin
  • Eindelijk een modern toilet dat goed schoon te houden is. (Nog) geen beugel!
  • Alle drempels eruit en een gladde vloer op de hele benedenverdieping
  • Maak van de werk/rommelkamer op de benedenverdieping een slaapkamer met vaste kastenwand.
  • Goede sloten op deur. Voordeurbel met video-intercom.
  • Gras uit de tuin. Verhoogde bloembakken en mooi terras.


Thuisautomatisering

De aannemer raadde ons aan om een begin te maken met thuisautomatisering. De videobewaking bij de voordeur is dan een goede start. In de toekomst kan er eenvoudig meer op worden aangesloten, zoals het aangaan van het licht in de gang als er wordt aangebeld, of het automatisch sluiten van de gordijnen.


Veiligheid

Ook stelde hij voor om op rook- en CO2melders op te hangen. (Ik bedacht dat ik dat mij thuis ook moest gaan doen.) En hij kwam met het idee om een zitje naast de douche te maken. Handig om je voeten af te drogen of je handdoek op grijpafstand te leggen. Zo verminder je kans op vallen op een simpele maar effectieve manier.


Vertrouwde woonomgeving

Inmiddels wordt er druk geklust. Mijn ouders genieten van alle verbeteringen die gerealiseerd worden en kibbelen wat af over bijvoorbeeld de kleur van de tegels.  Voor iedereen is het een prettig gevoel dat het huis is voorbereid op de toekomst en dat mijn ouders hopelijk nog lang kunnen genieten van hun eigen huis in hun eigen vertrouwde woonomgeving.
Ook interesse in een verbouwing op maat door een erkende vakman? Neem dan contact met ons op!

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.