5 tips voor resultaatgericht onderhoud

5 tips voor resultaatgericht onderhoud

Bedrijven blijven in de huidige markt steeds vaker op dezelfde locatie gehuisvest. Onderhoud en optimalisering van de werk- of leefruimte wordt dus steeds belangrijker.
Op de korte termijn moeten we onderhoud plegen om de aflopende kwaliteit weer te herstellen, op de lange termijn onderhouden we om kwaliteit toe te voegen. Ook onze motieven om een gebouw te verbeteren zijn verschillend. Vanuit techniek (bijvoorbeeld de lekkende regenpijp precies boven de entree), vanuit functioneel oogpunt (bijvoorbeeld een grotere kantine) of economisch oogpunt (bijvoorbeeld betere isolatie).
Wat onze afwegingen ook zijn, we krijgen allemaal te maken met onderhoud aan ons vastgoed. En onderhouden kost veel geld maar níet onderhouden is nog veel duurder! Daarom geven we hier vijf tips om te zorgen dat je verstandige keuzes maakt en dat je je geld goed besteedt.

Begin op tijd

Onderhoud aan een gebouw bestaat uit het wegnemen of herstellen van slijtage en de kans daarop, ofwel; het in stand houden van de constructie. In oudere constructies is de combinatie van water, zuurstof en tijd één van de belangrijkste boosdoeners. En in de hedendaagse bouw beïnvloedt het bouwen onder enorme tijdsdruk ook wel eens de kwaliteit van de constructie. Bij niet of te laat ingrijpen kan er schade ontstaan in de vorm van:

  • Betonrot
  • Lekkage
  • Vochtdoorslag
  • Afbrokkeling
  • Scheurvorming

Hoe langer je wacht met herstellen, hoe duurder de reparatie zal zijn. Je doet er verstandig aan een expert langs te laten komen zodra je een defect ontdekt.

Kies een erkende aannemer

Het lijkt een open deur maar het is zo belangrijk! Kies voor het onderhoud aan je gebouw een vakman. Een erkende BouwGarant aannemer werkt alleen met goed opgeleide vakmensen. Je bent verzekerd van een prima resultaat binnen de afgesproken tijd. Zeker met onderhoud aan gebouwen waar mensen aan het werk zijn of waar mensen wonen is veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid een vereiste.

Maak een plan

De aannemer doet samen met jou als opdrachtgever een uitgebreide visuele inspectie. Vervolgens maakt hij een situatieschets, eventueel in 3D. Zo krijg je een eenduidig en objectief beeld van de bestaande situatie. Hierop wordt een doordacht advies gebaseerd. Is het gebouw na vakkundig herstel weer helemaal tip top in orde? Maak dan voor jezelf een onderhoudsplan. Beschrijf over hoeveel tijd je alles weer wilt controleren. Doe dit per onderdeel. Het is bijvoorbeeld niet nodig om elk jaar te schilderen, maar wel om jaarlijks het houtwerk te reinigen. De CV ketel moet gecontroleerd, maar bij een nieuwe ketel hoeft dat maar een keer in de twee jaar te gebeuren. Hang- en sluitwerk moeten wel elk jaar gecontroleerd worden om inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

Gebruik alleen hoogwaardige materialen

Vastgoedonderhoud door middel van het gebruik van hoogwaardige producten zorgt ervoor dat het gebouw weer bestand is tegen veroudering, verwering, vervuiling en erosie. Er bestaat bijvoorbeeld hoogwaardige buitenlak die veel langer meegaat. Uiteraard is deze lak duurder, maar hierdoor stel je de volgende schilderbeurt aan het gebouw wel met twee of drie jaar uit.
Een erkende aannemer weet welke materialen echt goed zijn en hij heeft contacten met de juiste leveranciers.

Denk duurzaam

Als je aan het renoveren of verbouwen gaat, maak dan ook eens een bredere, duurzamere afweging. Zodat bij de vervanging van kozijnen bijvoorbeeld ook aan beter isolerend glas of aan ventilatievoorzieningen wordt gedacht, of bij de vervanging van een cv-installatie meer duurzame en/of energie-efficiëntere
systemen voor warmteopwekking overwogen worden.
Maak eens een afspraak met ASR Bouwbedrijf. Al 17 jaar verzorgt deze BouwGarant aannemer totaalonderhoud aan vastgoed. De klant staat altijd centraal. Daarom wordt een offerte altijd gratis gemaakt! Bel 0165-599 260

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.