Erkende aannemer of klusjesman?

Erkende aannemer of klusjesman?

Het is echt zo’n onderwerp voor de verjaardagsvisite: vraag je een erkend aannemer of een klusjesman voor de verbouwing van je huis? Mijn ooms hebben een duidelijke mening. Zij gaan alleen voor de erkende aannemer. Die kun je vertrouwen en daarvan weet je zeker dat de boel niet meteen weer instort als de klus geklaard is. Maar de zwagers hebben hele goede ZZP’ers in hun vriendenkring en als ik wil, sturen ze vandaag nog een appje, dan beginnen ze morgen te verbouwen. Want klusjesmannen zijn volgens hen veel sneller en ook een stuk goedkoper. Terwijl de dopjes van het volgende flesje bier springen hebben ze met zijn allen nog een oplossing bedacht: we doen het
gewoon zelf en iedereen wil wel komen helpen…

Bereid je voor

De volgende dag schuif ik alle lege flessen en glazen aan de kant, open mijn laptop, waar nog een verdwaalde borrelnoot in vastzit, en begin maar eens met een zoektocht op het internet. Want ooms en zwagers zijn hele fijne mensen maar een goed advies heb ik nog niet gekregen. Mijn vraag is moet ik een erkend aannemer inhuren of zou het toch goedkoper zijn met een klusjesman?

Allereerst is het belangrijk bij jezelf na te gaan hoe belangrijk je huis voor jou is. Je betaalt er veel geld voor en je wilt dat na een verbouwing de waarde en het woongenot is toegenomen. Wat heb je daarvoor over? Maar ook, wat is je budget? Kun je evenveel kwaliteit verwachten van een ZZP’er als van een aannemer?

Klusjesmannen

Van een klusjesman verwacht je dat hij overal verstand van heeft. Maar dat is natuurlijk niet zo. Als iemand handig is in tegelzetten dan betekent dat nog niet dat hij je hele huis kan verbouwen. Een ZZP’er mag zonder diploma’s aan de slag. Hij koopt een mooie bus en zet daar op wat hij wil (hij mag zichzelf ook aannemer noemen) maar dat betekent niet dat hij kwaliteit aflevert. Uiteraard zijn er veel goede klusbedrijven maar helaas ook hele slechte. Ik lees nogal wat klachten over klussers die veel langer over een klus doen dan ze beloofden. Soms komen ze halverwege niet meer opdagen. Ze nemen hulpjes mee waarvan je niet zeker weet of ze ooit wel eens een stuk gereedschap hebben vastgehad. Of het resultaat is niet zoals je had afgesproken. En The Worst-Case-Scenario: er gebeurt een ongeluk waardoor er materiele of persoonlijke schade is bij jezelf of bij de buren. Zie daar maar eens op een goede manier uit te komen.

Erkende aannemers

Een erkende Bouw Garant aannemer heeft een hele organisatie achter zich staan. Letterlijk bekent aannemer “bouwmanager”. De erkende aannemer mag alleen gekwalificeerd personeel hebben en moet zich ook in veiligheid bekwamen. Wanneer een aannemer werk uitbesteedt dan blijft hij verantwoordelijk voor dat werk. Een erkende aannemer komt met een gedetailleerde offerte, tekeningen en kan bouwvergunningen regelen.
Bouw zeker met een BouwGarant aannemer!!!

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.