Erkende installateurs

Erkende installateurs

Hoe kies ik voor kwaliteit?

Koolmonoxide ongevallen komen vaker voor dan we denken. De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) heeft de gevaren van koolmonoxidevergiftiging onderzocht. In november 2015 kwam ze met een rapport. Daarin staat de conclusie dat 46 procent van de ongelukken met koolmonoxide veroorzaakt wordt door cv-installaties. Bij de meeste ongevallen waren de installaties nieuw en werden ze jaarlijks onderhouden.

Maar werden die installaties dan ook verzorgd door een erkende installateur? Iemand die de juiste diploma’s heeft en ge-audit wordt door een externe organisatie?

Wildgroei

Er is steeds meer wildgroei bij installateurs en aannemers. Iedereen die twee rechterhanden heeft en beschikt over een mooie bus kan zich installateur of aannemer noemen. Een gedegen opleiding of zelfs maar een cursus is niet nodig. Dat betekent dat er niet altijd kwaliteit wordt geleverd. Soms kan dat zelfs tot dodelijke ongevallen leiden.

Erkende vaklui

Vanuit de branche-organisaties wordt er steeds nadrukkelijker om gevraagd: Laat alleen erkende vaklui hun werk doen en voorkom ongelukken of wanprestaties. Maar tot nu toe blijft regelgeving uit. De consument is vrij om te bepalen wie hij in zijn huis aan het werk zet. Natuurlijk wil je geen beunhaas die slecht werk levert. Hoe weet je dan wanneer je met een echte vakman te maken hebt?

Tips voor topwerk

  • Kies voor een erkende BouwGarant aannemer of een KvINL installateur. Hiermee heb je altijd de zekerheid van een ervaren gediplomeerde vakman.
  • Vraag een offerte aan en bespreek de voorwaarden.
  • Maak duidelijke afspraken en stel een contract op.
  • Met een BouwGarant aannemer ben je verzekerd tegen schade. Je kunt ook nog extra verzekeringen afsluiten tegen faillissement.

Kwaliteit staat voorop

De OVV wil de installaties veiliger maken door de installateurs niet alleen naar het apparaat zelf te laten kijken, maar naar de hele installatie in samenhang met de woning. De installateurs en aannemers voegen daaraan toe dat een bescherming van de beroepsgroep de kwaliteit van het werk zeer ten goede zal laten komen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ASR Bouwbedrijf uit Roosendaal. Zij helpen je graag verder. Telefoon: 0165-599260

ASR Bouwbedrijf is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. Klik op "Ok" als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.