Nieuws

Nul-op-de-meter woning

Renoveren en isoleren

Een nul-op-de-meter woning wekt net zoveel energie op als hij nodig heeft. Dat betekent nul euro energiekosten. Weg met de gasaansluiting en nooit meer elektriciteit kopen. Hoe gaaf zou dat zijn! Maar is het een haalbare kaart?
De meeste mensen wonen in een middelmatig geïsoleerd huis en zullen een aantal aanpassingen moeten doen om zoveel mogelijk energie te besparen. Wat zijn de stappen naar een 100% energieneutrale woning?

Renovatie Van de Kasteele Makelaardij

Voor onze opdrachtgever Van de Kasteele Makelaardij hebben we een volledige nieuwe kap geplaatst op het bedrijfspand in St. Willibrord.

Erkende aannemer of klusjesman?

Het is echt zo’n onderwerp voor de verjaardagsvisite: vraag je een erkend aannemer of een klusjesman voor de verbouwing van je huis? Mijn ooms hebben een duidelijke mening. Zij gaan alleen voor de erkende aannemer. Die kun je vertrouwen en daarvan weet je zeker dat de boel niet meteen weer instort als de klus geklaard is. Maar de zwagers hebben hele goede ZZP’ers in hun vriendenkring en als ik wil, sturen ze vandaag nog een appje, dan beginnen ze morgen te verbouwen. Want klusjesmannen zijn volgens hen veel sneller en ook een stuk goedkoper. Terwijl de dopjes van het volgende flesje bier springen hebben ze met zijn allen nog een oplossing bedacht: we doen het
gewoon zelf en iedereen wil wel komen helpen…

5 tips voor resultaatgericht onderhoud

Bedrijven blijven in de huidige markt steeds vaker op dezelfde locatie gehuisvest. Onderhoud en optimalisering van de werk- of leefruimte wordt dus steeds belangrijker.
Op de korte termijn moeten we onderhoud plegen om de aflopende kwaliteit weer te herstellen, op de lange termijn onderhouden we om kwaliteit toe te voegen. Ook onze motieven om een gebouw te verbeteren zijn verschillend. Vanuit techniek (bijvoorbeeld de lekkende regenpijp precies boven de entree), vanuit functioneel oogpunt (bijvoorbeeld een grotere kantine) of economisch oogpunt (bijvoorbeeld betere isolatie).
Wat onze afwegingen ook zijn, we krijgen allemaal te maken met onderhoud aan ons vastgoed. En onderhouden kost veel geld maar níet onderhouden is nog veel duurder! Daarom geven we hier vijf tips om te zorgen dat je verstandige keuzes maakt en dat je je geld goed besteedt.

Vakantie 2015

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van 3 tot en met 21 augustus.