Nieuws

Zorgeloos langer in je eigen huis blijven wonen.

Oud worden in eigen huis

Mijn ouders besloten hun huis te laten verbouwen toen mijn vader thuis kwam na een heupoperatie. Dat lijkt misschien een raar moment maar het was voor hen een soort eye-opener voor de toekomst. Revalideren in hun eigen huis was niet zo eenvoudig gebleken. Het bed verhuisde naar de woonkamer, maar douchen ging niet goed omdat mijn vader daarvoor nog in bad moest stappen. Mijn moeder is gelukkig nog kerngezond maar ze realiseerden zich plotseling dat wanneer ze oud wilden worden in hun eigen huis, ze nu alvast voor aanpassingen zouden moeten zorgen.

Slimme oplossingen met domotica

De buurt barbecue was echt gezellig totdat precies om middernacht de rolluiken voor de garage en achterdeur van het huis van de gastheer automatisch naar beneden gingen. Hij kon niet meer snel naar binnenglippen om de sleutel te pakken en werd buitengesloten. We stonden allemaal wat schaapachtig te kijken en moesten natuurlijk ook erg lachen (wat de buurman dan weer niet zo leuk vond). Uiteindelijk hebben we met geweld een van de rolluiken geforceerd. Het feest was daarna wel meteen afgelopen…

Domotica of huisautomatisering

Had de buurman een domotica-huis gehad, dan had hij niet bij zichzelf hoeven inbreken. Domotica, een ander woord voor huisautomatisering, is een slimme manier om je huis of bedrijfspand veiliger, comfortabeler en energievriendelijker te maken. Hoe werkt het?

Laag BTW tarief blijft ook na 1 juli gelden voor energiebesparende maatregelen.

Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: Je woont comfortabeler, het is goed voor je portemonnee en prima voor het milieu. Redenen genoeg dus om nog eens na te denken over hoe je je huis beter kunt isoleren. Is je huis ouder dan twee jaar, dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal onder de 6 % BTW regeling. Ook na 1 juli!